Bara för att...

Bara för att reta er litegrann tänkte jag lägga upp lite bilder från min fredag (ni har väl inte missat att jag är ledig varje fredag? haha) som spenderades vid Fridas pool och tennisbana.
Tyckte att det passar bra nu när ni suttit och firat första advent hemma i kyliga Sverige ;)
Mina julkänslor ligger på 0, om inte till och med på minus.




















Skulle ha åkt till Iguazu (typ ett av världens häftigaste vattenfall) nu i helgen med en buss arrangerad av folk från byggnaden jag bor i. Men som vanligt i Argentina blir planerna aldrig riktigt som det var sagt från början. Fick ett inbox-meddelande om att resan var inställd idag, BAJS! var astaggad för att åka ju!
Men snart är det ju semester i några veckor så man kan passa på att åka runt lite.. Kommer dock inte till Sverige mina kära vänner! Dyrt, långa flygresor och väntetider, kallt... Nej nej nej :)

Nattpaddling och man överbord

I fredags drog vi ju till Tigre (en annan provins i BA) med jobbet för att paddla kajak och övernatta. Så vi drog dit på eftermiddagen och chillade lite på hostalet där innan vi skulle paddla. Det var tänkt att vi skulle paddla från åtta till tolv, men eftersom Argentina har sina egna tidsperspektiv kom vi inte i vattnet förrän säkert halv tio.. Och vattnet vid Tigre är ett äckligt, smutsigt, floddelta. Jag lovar er - vattnet är BRUNT och det ligger döda fiskar överallt. har aldrig sett ett mer förorenat vatten..



en bild på Frida från när vi var i Tigre förra gången, kolla in färgen på floden... lust att bada?





Så där paddlade vi iväg i mörkret med små lampor från kinesaffärerna (min gick sönder efter ungefär 2 min och jag satt längst fram i våran kajak på tre pers, good). Det var nog lika bra att paddla i mörkret så att man slapp se hur smutsigt vattnet var. Det räckte med att känna lukten - ni vet hur bajamajor på skitiga festivaler luktar? ja, ungefär så...
De flesta av oss från jobbet tog paddlingen som en rolig och fridfull grej, men i våran kajak var det blodigt allvar minsann! Vi paddlade, skvätte, tävlade och krockade för kung och fosterland, men då låg vi först nästan hela tiden också, haha.
Det var fullmåne så det var jättemysigt att paddla där i mörkret, dock hade det sina nackdelar att paddla i mörkret också, till exempel när vi körde rätt in i en stor vass och knappt tog oss ut! Vem vet vad som kan finnas i en vass i ett floddelta i Sydamerika liksom? Frågade upprepade gånger om det fanns krokodiler i Buenos Aires-området... men i den där sunkfloden kan väl knappt nåt djur leva ändå så, haha.

Det roligaste var i alla fall när vi hade ungefär två meter kvar till land och vi lyckades köra in i vår kära chef som satt i en egen båt så han ramlade i floden! det skrattet lever jag på resten av året kan jag ju säga! får se vad jag får för hämnd, än så länge har jag bara fått en död fisk kastad mot mig och lite flodvatten skvätt mot mig ;) lindrigt.

Efteråt grillade vi på hostalet och hade det hur mysigt som helst.. Och just ja, när vi åkte tillbaka till capital på lördagen åt vi lunch bredvid presidentens "hus" (det är ju fan en hel stadsdel hon har helt inmurad för sig själv!) i los olivos. det ni ;)

Såklart glömde jag kortet till kameran så jag fick inga kort, men när det lägga upp på facebook ska jag kopiera och lägga in här så ni kan se!





Och för första gången sen jag kom till BA har jag inte varit ute och festat (alltså festat ordentligt) på heeela helgen. Där ser ni ja! Men har haft det så bra ändå så ;)



Nu sitter jag här i min ensamhet och är äcklig och svettig efter gymmet. Men Sol ringde nyss och sa att hon kommer hit och sover inatt, bra bra :)
Nej, kanske vore det en god idé att hoppa in i duschen ja..

Buenas noches (tidigt ikväll, klockan är bara halv elva och jag är färdig för att duscha och sen gå och lägga mig!)

hace caloooor, en la disco subiendo el vapor

ja nu börjar det bli riktigt varmt alltså.. svettas redan när jag går till jobbet, och då är ju klockan bara nio på morgonen.. tror det kommer bli värre än i spanien alltså, för där hade jag i alla fall hav att bada i, här har jag inget. ju, det finns hav, men badar jag där får jag nog både aids, gulsot, tuberkulos och jag vet inte vad.. haha. smutsvatten.
men ska inte klaga på värmen, hur varmt har ni i sverige egentligen? är det under nollan kanske? ;)

imorgon ska vi iväg med jobbet och paddla kajak i tigre! ska bli askul, har aldrig paddlat kajak förut! tror jag inte... så ska vi ta in på ett hostal och grilla och mysa. plus att vi ska paddla i solnedgången fram tills tolv på natten, fatta vad nice! :) bara jag inte ramlar i floden haha.. för då slutar det nog med alla dessa ovan nämnda sjukdomar.




antar att det här är floden vi ska paddla på imorgon.. ser svalkande och skönt ut att ta sig ett bad va?
plus att idag på jobbet sades det att rio de la plata är den mest förorenade floden i hela världen...




Creamfields BUENOS AIREEESSSSS!

Tänkte gå hem "tidigt" (i Argentina innebär det väl ungefär vid 03.00) i fredags för att vara utvilad till Creamfields.. men jag antar att ni vet lika bra som jag hur det gick med de planerna... så på lördag när jag vaknade var jag inte alls på topp för att åka på Creamfields. men lite piña colada och en glad Sol (inte SOL utan min kompis Sol haha) löste det problemet, och vid fyra på eftermiddagen tog vi bussen bort till Creamfieldsplatsen som låg lite utanför själva capital federal. Kön var stöööört lång, inte så konstigt kanske när det var 45 000 pers där... (fast alla gick ju inte in samtidigt såklart!) Men tillsist kom vi in, så det var som ett stort festivalområde och vi satt och chillade lite i gräset och så innan det drog igång ordentligt.
















Började med att kolla på Bad Boy Orange, sen Paul van Dyk.. och det var sjuuuukt bra. Allt folk som bara är helt galna allihop, alla ljus och grejs från scenen, högt dunkande elektronisk musik, bar himmel, Buenos Aires.. det var underbart! fast jag tror nästan att jag och Sol var de enda opåverkade av kokain eller liknande där alltså. Alla gick med solglasögon för de var dynghöga.



Vid halv två-tiden på natten drog Davig Guetta igång med Gettin' over you, mixen med Fergie. Kan beskriva det ungefär som... draget på den bästa nattklubb du varit på, fast 1000 000 00000 gånger bättre. Det var GRYMT! Och sen drog han allt man ville höra: Sexy bitch, When love takes over, The world is mine, Club can't even handle me... Och avslutade med mixen på I gotta feeling. Så jaa, det krävs MYCKET, MYCKET, MYCKET för att slå Guetta alltså.. damn!

















Efter ungefär två och en halv timme slutade Guetta spela då, så vi gick och satte oss med lite champagne ett tag. och så bara smäller det som fan. Alla trodde något exploderade eller nåt så vi gick och kollade vad det var som lät.. haha nej det var ingen explosion, utan det var Fatboy Slim som började spela. mäktigt att alla verkligen trodde det var nåt som exploderade också! åh, jag älskade det..














Kan sammanfatta det här inlägget med att Creamfields Buenos Aires äääääääägde!



Just ja...

Sa jag att jag ska på Creamfields på lördag eller? 10-årsjubileum i Buenos Aires, kan inte bli annat än..... just det, GRYMT! Att David Guetta är där är ju.. tillräckligt för mig!
Så ska dit med min världens bästa argentinska, Sol :)






http://www.creamfieldsba.com/

kolla in det... eller googla.


besos

I'm not dead

Okej, jag har inte gått och dött i Argentina! Men min dator fick ju spratt och la av för nån vecka sen, och jag orkar inte hålla på att uppdatera från camilas dator som inte har å, ä och ö.
Men nu är datorn tillbaka och fixad, 80 pesos (=160 spänn) gick det på, helt okej pris :)

Och livet leker vidare som vanligt här i Baires, har alltid lika roligt :)
I helgen fick vi känna på ett litet "smakprov" av sommaren - det var stört varmt, på natten också! Men sen vände det och blev svalare.. men som sagt, värmen i helgen var tydligen ingenting mot vad sommaren kommer bli.. känner att min nästa lägenhet måste ha pool om jag inte ska grillas till döds här nere. Lägenhetskontraktet går ut om lite mer än en månad, jag bara längtar efter att få lämna det här kackerlacksinstitutet! Här om dagen när jag öppnade skafferiet ramlade det ner en kackerlacka i huvudet på mig. Kul när man får vara med om något nytt.


Jag har tappat bort min första grej i Buenos Aires också, mobilen som jag skrev i förra blogginlägget. Jag glömde den ju i en taxi, och dagen efter ringde jag till den och då svarade taxichauffören och sa att jag kunde få köpa tillbaka den för 300 pesos för att vi inte hade betalat taxin ordentligt. Jaa, det är Argentina i ett nötskal.. korruptionens högkvarter.. Fan heller att jag KÖPER tillbaka min egen telefon! Nej, Johan sålde mig sin telefon från typ 60-talet, men ju äldre och enklare telefoner desto pålitligare är de har jag märkt nu! Jag gillar den.


Nu sitter jag i alla fall och äter Olas och Camilas starka köttfärssås och pasta, gott gott.



Bjuder på en liten bild från våran byggnads terrass som jag inte ens visste att vi hade förrän nån vecka sen! haha. men tror ändå man måste ha nyckel eller nåt.






Ciao

RSS 2.0