confessions

ja vet ni vad, nu ska jag erkänna något ni aldrig trodde ni skulle höra från mig...... att.... ibland saknar jag sverige på ett sätt... men vet ni varför? för där fungerar vattnet i lägenheterna som det ska i alla fall!!! det är inte så trevligt att märka att kallvattnet inte funkar i badrummet just när man varit och skitit, och alltså inte kan spola på flera timmar! och sen behöva duscha i 2140483024 grader varmt vatten just för att det inte finns nåt kallvatten i just badrummet, och sen plötsligt tar allt varmvatten slut så man får duscha iskallt bara vips sådär istället.


.... men innan ni får för stora (falska) förhoppningar om att jag kanske kommer tillbaka till sverige snart bara för det, så ska jag passa på att säga er att mina små vattenproblem idag egentligen bara är en liten liten småsak om man jämför med hur kul och bra jag samtidigt har det här! och då väger det upp, så imorgon kommer jag ha glömt det här och längtan efter de svenska hederliga duscharna och toaletterna kommer vara bortrensad ur mitt huvud. så det så ;) ... för imorgon är det helg också!




mat mat mat mat!

Min arbetskompis Johan är så snäll och lagar lever med gräddsås och mos till mig nu! ska bli underbart att äta!!!!! nu är det klart!

Bomba de tiempo

Nu har vi nyss varit på Bomba de tiempo. det är typ en som grupp som spelar jättehärlig musik med massa trummor och roliga instrument, låter som djungelmusik eller nåt :p men idag när vi var på det var det mer lugn musik också, med lite gitarr och så. men grymt ändå! var och kollade på dom en av dom första dagarna jag var här också, då var det lite mer livat faktiskt.

hade inte med mig nån kamera så jag tog en bild från google på dom :) dom är alltid klädda sådär också..





annars har jag varit på gymmet idag bara, och jobbat. sprang en mil på gymmet för det är ju minimaraton som camilas (min rumskompis) universitet ordnar på söndag, och jag har anmält mig till en mil. men idag när jag sprang där på rullbandet insåg jag att maratonet kommer vara nu på söndag, och att jag har råkat dubbelboka mig litegrann.. så vad gör jag då? har inte betalat maratonet än, och springa det kan jag ju göra vilken dag som helst, utan att betala 70 pesos eller vad det var? för om det blir nåt med det andra inplanerade vill jag inte missa det inte ;) kan ju säga till de som organiserar maratonet att jag akut måste flyga till sverige eller nåt, vad ska dom göra med min anmälan då? jag går ju ändå inte på det universitetet. haha.
fast det hade varit kul att springa maraton också. fast det är ju ändå inte äkta.. ett äkta måste ju vara 42 km och inte 10!


aa nej nu ska jag lägga mig och läsa i snabba cash, fick låna den från en på jobbet idag. och neeeeej, jag har inte läst den än. efterbleeeeva

Faaan nu är det söndag igen

Ännu en helg har svischat förbi här i Buenos Aires, och jag vill bara att den fortsätter meeeeeeeeer...

igår var vi svennegänget (haha kul det lät) ute heeela dagen.. åt mat först på ett sunkställe men det var billigt iaf. man får till och med värma sin egen mat. låter väl flott? sen gick vi en lååååång promenad till puerto madero, det är området som ligger vid hamnen och är ett av Buenos Aires finaste och dyraste områden.. satte oss vid kanalen så jag fick en efterlängtad Caipirinha som till min besvikelse hade CITRON istället för LIME! hur kan nåt sånt hända i sydamerikaaaa? visst att de häller mintblad och failar caipirinhas totalt när man beställer i Sverige, men nu är jag fan i Argentina som ligger bredvid Brasilien.

Jaja nog om det.. min mobil är trasig så luiso kom med en ny mobil till mig sen när jag kom hem. men tack vare att jag satte mig i hans knä en gång när han hade den i fickan så är den också typ trasig och det enda man kan göra med den är svara när nån ringer, alltså inte skicka meddelande eller nåt. haha. men bättre än en död telefon iaf ;)
sen på kvällen drog jag, dani och frida till en hemmafest, och den var naaajs.. märker att jag blivit lite argentinskt då jag sa att vi skulle komma dit elva på kvällen, och vi kom dit precis innan halv två. haha.. men vadå, det var ju bara två och en halv timme försent?
jag kommer inte klara att flytta till sverige igen där man måste hålla alla tider perfekt! hahaa.







johan och frida vid avenida 9 de julio, en av världens bredaste avenyer visste ni det? ;)






skyskrapor i puerto madero.. nästan som höghusa hem i hagförs ärrä int dä? hahaha







jaa, argentina är argentina.. varför stå och spela gitarr för att samla pengar när man kan göra konster med en fotboll? men han var helt grym!




ska ta och "fräscha upp mig lite" (så gott det går) och gå och möta frida på hostalet så vi ska gå och äta peruanskt.. det är ju så jäääävla gött ska jag säga er.. köttbullar och potatis kan verkligen slänga sig i väggen, peruanskt är underbart!

ciao ciao

gött i solen

sorry för dålig uppdatering.. men jag har inte.. aa nej jag har ingen ursäkt, jag har inte orkat bara :p

men jag mår bra som vanligt, rösten är tillbaka och allt! men när jag snackade med madde på msn här om dagen så frågade hon hur sjuk jag var på en skala, så tydligen låter jag hes och så ändå.. men tycker jag låter normal, vet inte hur jag ska låta annars? har glömt hur min vanliga röst låter egentligen i så fall!

nu sitter jag ute på balkongen och solar, fint det! älskar att ni håller på att få höst i sverige och vi bara får varmare och varmare... hahaha. nu ska jag börja sola så jag blir sådär brun som jag vill nån jävla gång, har ju blivit vit eftersom det var rätt kallt i början här.

igår blev jag inte bjuden på nån middag av jobbet, så jag och frida fixade en egen med halvljumna empanadas och rödvin på ett sunkhak mitt emot hennes hostal (det jag bodde på i början också). sen drog vi vidare och mötte upp chefen och våra arbetskompisar och satte oss på en bar. och där gick det runt en svart katt med kooooolsvarta ögon som jag blev kär i (förlåt tusse). satt och kelade med den hela tiden, men tyvärr verkade det som om den inte var lika förtjust i det som jag.. aaaaaw jag älskar katter det vet ni va? önskar jag kunde ha en här i lägenheten men då tycker jag synd om den..


jag tänkte ni kunde få se bilder på min lägenhet, har ju bott här ett tag utan att visa er några kort.. plus att just nu är den i städat skick eftersom städerskan var här igår, så jag passar på att visa er den ljusa sidan av lägenheten haha ;) ibland kan den se helt annorlunda ut kan jag säga!




vardagsrummet.. och matsal kan man säga för här äter vi jämt också :) balkongeni bakgrunden sitter jag och solar på nu i skrivande stund :)





och här är mitt och danis sovrum. min säng är den minst bäddade som vanligt. haha. enda gången den är bäddad är när städerskan går härifrån! vi har en balkong där i sovrummet också som ni ser :)






och den här utsikten har jag från balkongen jag sitter på just nu.. men jaa, ni vet att det är inte europa jag bor i längre så.. såhär ser det ut.. (till karin brodin, visst ser det olalalalalalalala ut!)



jag tror jag ska ringa luiso nu och fråga om han vill följa med mig och handla kläder :) han är så bra på att välja kläder till mig nämligen, varje gång vi går ut på helgerna är det han som väljer kläder åt mig haha.. därför det är så bra med gaykompisar :)
sitter och väntar på att han som skulle fixa persiennerna ska komma, han hade sagt klockan två och nu är klockan tre.. och varför är jag inte förvånad? jo för att vi är i argentina! och klockan tre betyder typ klockan halv sex.. men nu kom min andra rumskompis hem så hon kan lika gärna ta emot persienngubben!


jag och luiso





nej nu ska jag draaaaa! hej på er, hoppas ni har det bra i höstmörkret mohahaha..



que pasa sueciaaaaaa?

Ja Sverige, vad fan hände igår alltså? SVERIGEDEMOKRATERNA I RIKSDAGEN??!! Det är ju pinsamt, vet inte vad jag ska säga.. synd att det ska hända i Sverige.. men nu är jag i alla fall bara mer säker på att jag inte kommer åka tillbaka till Sverige på bra länge.. så synd för er om ni saknar mig! haha.

nej men seriöst.. jag hopaps att det inte kommer på nyheterna här i Argentina för då skäms jag över mitt land.. gud.. fast vi är ju inte direkt det första landet i europa med ett främlingsfientligt parti i riksdagen..


Quick update

Okej, ska bara uppdatera lite snabbt så ni inte tror att jag har gått och dött här nere :p kan dra dom senaste dagarna lite snabbt så ni vet vad som händer!

I torsdags fyllde Frida år så efter jobbet gick vi två och satte oss på Hard Rock café och drack lite drinkar, och jag tog notan ;) hahaa.. hon fyllde ju år :) sen var jag bjuden på middag av jobbet den här torsdagen också eftersom jag varit så duktig. så det var jag och chefen och grabbsen igen, och ingunn var med också. köttet var det bösta jag ätit i mitt liv tror jag, det var så mört att kyparen delade det med en SKED! grymt! sen drog vi vidare och mötte upp de  andra jobbarkompisarna och festade vidare :)
igår sov jag till halv sju på kvällen, men det var behövligt kan jag lova! sen fortsatte vi att fira fridas födelsedag med grillning på terassen på hostalet hon bor på. några arbetskompisar, min rumskompis, luiso och så. det låter rätt glassigt att grilla på terassen men det blåste och var rätt kallt, så vi grillade bara lite och drog ner tillbaka sen :) sen drog vi ut såklart.
och nu ska jag in i duschen och sen ska jag vänta på att en snygging hör av sig ;)

Lite sightseeing

Hallå ja! Tänkte bara slänga upp lite bilder från igår innan jag drar till gymmet nu. Ska nämligen vara duktig och gå på två pass nu. Kan lugnt behövas efter helgen kan jag säga.. har varit massa pizza, hamburgare, mcdonald's, bufféer så det står härliga till.. och drinkar.. :)

Men igår gick vi ut och turistade lite i alla fall, tog kort och sådär. Jag, Frida, Johan och Luisooo.. Så vi gick till en kyrka först, tog lite kort och så.. kyrkorna här är ju faktiskt rätt fina..








... men såklart går inte jag Åsa Dahlborn till en kyrka och är seriös, så vi fjantade oss lite också ;) höll på att ramla och allt där inne så jag förde lite oväsen, men men :)




gick förbi Hard Rock café och tog lite kort bara för att det var en cool bild. var dock inte inne och åt nåt, men vi planerar att ta en drink där nån dag eftersom det är happy hour med två drinkar för typ 60 svenska spänn endel dagar. och hard rocks drinkar har aldrig gjort mig besviken ^^,








här i bakgrunden är ett juridiksuniversitet här i Buenos Aires, ser ni vad mäktigt det är eller? tänk er att plugga där, är ju som ett palats i antika Grekland eller nåt!







och här är la flor mecanica - den mekaniska blomman. som en turistattraktion, den var rätt häftig faktiskt :)



sen gick vi och åt buffé tills vi spydde och rullade hem! nej vi spydde inte, men rullade hem var det nära att jag gjorde.. jävlar vad maaaaat! jag mådde som en prinsessa, men inte efteråt ^^, men billigt, typ 120 svenska kr för en asstor buffé med efterrättsbuffé och allt, grillat, och två flaskor vatten till det också! älskar buenos aires, helt klart :)



Feliz cumpleañooooos!

Idag fyller världens bästa rumskompis Camila Low Rey år, och jag hoppas hon får allt hon önskar sig för hon är en av de sötaste jag träffat i mitt liv :) ska i alla fall göra allt jag kan för att hon ska få det :)

Feliz cumpleaños amiguitaaaa! Te quiero muuuchooo!




haha och när vi var och handlade chips och vin och så till ikväll var det en tant som frågade om hon fyllde 15! hahaha hon fyller 19 men är så himla pytteliten, kort alltså :p

så ikväll blir det colombianer full lägenheten antar jag, och några svenskar från jobbet också. och massa andra kompisar. ska bli kuuuuuliiigt, sen drar vi ut! woho! men det typ ingen nattklubb som är öppen idag, för i torsdags ramlade en nattklubb ihop här i Buenos Aires och två personer dog! jag och Frida åkte förbi där med taxin när vi var på väg hem och så sa taxichauffören att det hade hänt och det var massa ambulanser där och grejer. Så såg jag på nyheterna igår att det hade dött två stycken där.. läskigt eller!!!!!! farligt att gå ut här ju :p


I torsdags var vi ju ute och åt med jobbet då, jag chefen och grabbsen. Och de är verkligen så himla roliga allihop, helt störda! :D så efter middagen kom Frida och mötte upp oss och så gick vi till en klubb istället. hade gööörkul i alla fall :) men det hände en så konstig sak.. jag tappade bort min plånbok på dansgolvet.. och tappar man bort en plånbok i Buenos Aires då kan jag säga att  då får man INTE tillbaka den, det är inte som i Sverige att folk ringer och säger att de hittat plånboken (som de gjorde med mig i våras haha). Men tror ni inte att det kommer fram några killar med min plånbok då???? vart helt paff! trodde ju det var kört, så jag hade typ slutat bry mig. Det enda som inte var kvar var pengarna (typ 120 spänn) och körkortet. men då ligger körkortet på golvet precis framför mina fötter helt plötsligt!! fattar ni vilken tur jag har?? sånt här händer ju inte här alltså :p jaja, jag hade en bra kväll iaf :) älskar verkligen det här jobbet jag har här :)




jag och mina "överordnade" (ingunn ch chefen :p )



Jag och dani (min andra rumskompis) har varit så duktiga och städat heeeela lägenheten nu! och här i Argentina använder man tydligen inte dammsugare när man städar, utan sopkvast!!! efterblivet om man frågar en svensk, men anstränger man sig blir det rent ändå. skurade golven också.


Min älskade vän Luiso har kommit tillbaka från Brasilien också! por fiiiiiiiiin! :D så igår kom han hit redan 10 på morgonen, så vi hann med mycket igår! vi gick på stan (det var asvarmt igår!!), åt jättegod buffé, var på en resebyrå för att planera kryssning, träffade hans mamma som var i Buenos Aires någon timma, var och hälsade på en kille på ett advokatkontor och blev bjudna på massa Fernet och cola (den typiska argentinska drinken) där, sov en sväng, och sen avslutade vi dagen med att dra ut och partaja såklart! man kan typ inte ha tråkigt med Luiso, jag lovar!

en bild på oss från när vi precis hade lärt känna varann och jag fortfarande bodde på hostalet :)





nej, in i duschen nu åsa, och ta dig ett glas rödvin sen! YESS

Host host

Hela veckan har varit snuvig och hostig nu. Trodde jag var bättre men nej då.. Dock är jag ganska säker på att jag är bättre NU, men hostar direkt jag lägger mig ner.
Har inte gjort så mycket under veckan alltså.. Igår var jag, mina rumskompisar och en tjej från Chile på bio - amor a distancia. Kärlek på avstånd.. och jag hatar när alla kärleksfilmer ska sluta lyckligt, vill att de ska sluta med att alla förblir singlar och skiter i varandra istället! för annars kan det hända att jag råkar tänka tanken på vad mysigt det skulle va att ha en pojkvän kanske.... men NEJ FÖR FAN!!!! jag älskar mig själv för mycket för att låta någon lögnaktig sydamerikanare krossa mitt hjärta :) plus att jag har 1000000 gånger roligare liv när jag är singel :) men det var kul att se en rolig kärleksfilm med tjejerna i alla fall! och jag börjar gilla söta popcorn nu :) det är väl bäst när jag bor här det, eftersom de är så glada i socker och sött. smakar honungspuffar. (när jag bodde på hostalet smakade jag även starka popcorn med chili, och popcorn med chokladsmak. gött faktiskt!)

Ikväll ska jag ut och äta med jobbet :) kom preciiiiiis över gränsen så jag fick följa med, tack mamsen! haha. Så det ska bli riktigt trevligt, det blir jag, chefen och grabbsen :)
Mamma ringde mig i måndags också, så jag pratade med henne för första gången på typ en månad. fick prata lite med Konrad också, så det var kul att få höra från dom :) saknar er men jag saknar inte sverige eller längtar hem eller så för fem öre! Älskar Buenos Aires som sagt :D

Nu är det ju vår på gång här också! man behöver absolut inte jacka för att gå till jobbet längre, vi har ju fan varmare än er i sverige nu, och ni går ur sommaren medan vi går ur vintern! i like it a loooot ^^,


hoppas ni har det bra ändå :)

Shut up, just shut up shut up

Jag har tappat rösten!!! Har varit hes fram och tillbaka, för man skriker så mycket när man är ute när det är hög musik och så (eller jag gör det i alla fall ^^, ), och så pratar man hela dagen på jobbet, och så är det kallt ibland osv. Men när jag öppnade munnen imorse trodde jag inte mina öron - det lät ju som att jag viskade när jag tog i som fan för att prata! Och så har det varit hela dageeeen! Herregud, fattar ni vad jag har lidit över att knappt kunnat prata eller? Vill bara prata hela tiden men jag måste ju ta i som att jag skulle skrika för att höras överhuvudtaget! :( stackars mig.

Och idag har jag Frida varit på marknaden i san telmo (pinsamt att jag varit i Buenos Aires en och en halv månad och går på den första gången idag!!). Det är en marknad som är varje söndag och den är jättestor med massa olika saker och jättemycket folk. Lite som en turistgrej också, alla vill gå på den. Gud vad grejer de har där alltså. Endel stånd är ju som rena loppisar där folk försöker sälja sina gamla kristna kors i plast, el gammal medalj de vunnit i hästhoppning på 40-talet eller nåt, och jag vet inte vad. Askar gjorda i apelsinskal, platta dockor i metall, jag lovar allt fanns där! :p

Äsch, ni får se kort istället för att jag ska skriva!






I








Han skulle sälja mig ett armband som det stod Colombia på, vete fan varför :p ett bra pris speciellt bara för mig, typ 60 spänn! ja men visst, varför inte? hahaha





den här dragqueenen fick till och med mig att se kort ut, i argentina till och med! inte dåligt det!








det här åt vi.. var något peruanskt, påminde om humitas (typ mosat majs) från chile, men med lite kyckling, jordnötter och så. det var konstigt men gott. kul att pröva nytt :p












Nu fick ni väl kort så ni klarar er i alla fall!

I fredags var vi ju och röstade, sen stannade vi kvar i ambassadhuset och åt på en "svensk" restaurang där. Beställda sill, men jag lovar er att när jag äter sill i Sverige nästa gång kommer jag uppskatta det till tusen, för det där var inte i närheten av en ABBAs sill det :p dyrt var det också. beställde kladdkaka till efterrätt :)
jag var så förkyld i fredags kväll att jag låg bara under täcket och kollade datorn och snöt mig om vartannat. hade smällt i mig 34589305 mandariner, druckit massa varmt och allt, men ignet hjälpte.. jag funderade starkt på att faktiskt skita i allt och stanna hemma under täcket EN FREDAGKVÄLL I BUENOS AIRES.. ända tills... jag fick ett samtal ^^, så alla hemmakurer och sånt mot förkylningar kan slänga sig i väggen. ringer det en snygg kille och vill att man ska hänga med ut så är man plötsligt inte förkyld längre ;) så jag kastade ifrån mig täcket och mjukiskläderna och slängde mig in i duschen och vips var jag frisk! haha. min fredag blev räddad, och galen till på köpet haha!
Igår var en arbetskompis DJ på ett ställe så vi var där ett tag. sen ryktades det om att det var massa spanska fotbollsspelare på ett ställe (de spelar ju match mot Argentina nu under veckan), så vi sprang och letade efter det som galningar, men utan resultat :( tänk dig xavi on the dancefloor, mmmmm.. Nej, så lördagen slutade med empanadas runt sjusnåret på morgonen där. åt typ åtta empanadas igår! que pasa åsaaaa??

och idag skulle jag ha blivit bjuden på grillat ute, men pga min röst och halsen fick jag stanna hemma med pulversoppa istället.. YESSS vad roligt!


nej nu har jag nog gjort det längsta blogginlägget i världshistorien! kommer inte blogga förrän november nu. haha, nej då.

godnatt då. hoppas jag har rösten tillbaka imorgon annars blir det inte så lätt på jobbet!

Mitt första val :)

Nu är det ju snart val i Sverige, och även om jag är på andra sidan jordklotet ska jag minsann rösta! Det är ju första gången jag får rösta :D (förutom förra året när jag röstade för EU, men det "räknas inte" för då hade jag inte så bra koll) Så imorgon ska jag och de från jobbet till svenska ambassaden här i Argentina och rösta, så vi inte blir några soffliggare ;)
Har längtat efter det, ska bli kul tycker jag :) har suttit här på datorn och läst och gjort test om de olika partierna. Men jag visste mer eller mindre redan vilket jag skulle rösta på, och när jag gjorde testet så fick det partiet högst procent. Haha, alla här nere blir så förvånade när jag säger att Sverige inte har president, de förstår inte..



Vågar ni gissa vilket jag kommer rösta på? Det är ett av de här i alla fall ;)



Nu är det fanimej gött med helgen.. jag är ju sjuk, snuvig och bajs. blir ju inte bättre av att det är iskallt i Buenos Aires för tillfället och speciellt i mitt rum! Det blåser ju rätt igenom fönstrena här, så det är ju som att ligga ute nästan. enda skillnaden är väl att det finns tak i mitt rum..

det är ju torsdag "fredag", jag vill ju göra roliga saker och inte ligga hemma och snora! :( hon jag delar rum med är iaf också sjuk, så vi får väl snora ikapp då.. och det ska regna hela helgen säger dom på tv:n.. ååå nej :( nu ska jag sova.

ciao ciao

judar in the neighborhood

Skulle gå och lägga mig när jag kom hem hade jag tänkt, men då var ju städerskan här.. är och städar i vårat rum nu.. men det är gött, då kanske vi slipper kackerlackor några dagar i alla fall.. haha.
tror jag ska gå till gymmet istället.. fan att man alltid ska vara så hungrig vid eftermiddagssnåret där, runt fem. apropå ingenting :p

vet ni, det är massvis med judar in my neighborhood.. de går runt med sina hattar, och så är det massa affärer med kosher, deras matregler vet ni. fast jag tycker det är kul, man ser dom ju inte så ofta  i Sverige :p inte jag iaf :p




jag är lite sjuk nu.. rinner ur näsan på mig.. bläääää, kan inte vara sjuk här heller!


ciao ciao

RSS 2.0