Gym och grönsaker

Nu börjar jag sakta men säkert komma tillbaka i mina vanor! Idag har vi köpt gymkort jag och low (min rumskompis, hon heter det i efternamn så jag kallar henne det). Gick på två klasser, och de var typ som klasser jag brukade gå på i Sverige så det var asbra :) koordinationen var ju sisådär för oss båda, hoppade och svängde åt alla möjliga håll så kul var det att :p Fick ett (två) ordentligt träningspass i alla fall och det är huvudsaken! Och nu har jag ätit massa grönsaker när jag kom hem, se vad duktig jag är! plus att jag har börjat ta trapporna istället för hissen i lägenheten.. bor ju bara på 4:e våningen så jag borde ta trapporna på jobbet istället där det är 7:e våningen. haha. men vi kommer bli så snygga till sommaren så ;)
för det vet ni väl, att sommaren är på väg här? känns extra gött eftersom jag vet att en ruggig höst väntar er där hemma i sverige. hihi..

nu ska jag sova tidigt inatt.. tidigt här är väl ungefär vid elvatiden.. alla frågar mig varför jag går och lägger mig så tidigt här, när jag typ går och lägger mig vid tolv. så säger jag att jag ska jobba dagen efter och ska gå upp vid sju, och dom bara "jaaa, men vadå varför går du och lägger dig så tidigt i så fall?" gud.. men de brukar ju sova på eftermiddagen de här latmaskarna, som i spanien.


ja godnatt ska ni ha då. hoppas bara att det komemr tillräckligt med varmvatten nu när jag ska duscha.. det brukar ju komma en viss mängd bara.. men det är bättre än i där jag var i chile i alla fall, för där var det ju antingen rödhett eller iskallt! här går det att parera i alla fall :)

hejs

Trögt land..

Jaa jag älskar att bo i Argentina, men fan vad efterblivet det är ibland alltså.. Varje söndag när man handlar får man stå i kö i typ 20 minuter eller nåt i mataffären.. Och ibland tar det jättelång tid att få kvittona utskrivna, och så sitter de och knappar in numret på identitetshandlingen manuellt och ja jag vet inte allt.. Men som sagt, jag ÄLSKAR att bo här ändå! Har så roligt hela tiden :) men stör mig på att internet här i lägenheten suger också, aaaarrrghh!

Ja vad har jag gjort i helgen mån tro? Inte har jag väl varit ute i alla fall ^^, jooo men visst! inatt var det lite galet i alla fall. blir bara mer och mer övertygad om hur mycket argentinare ljuger. till exempel- jag frågade en hur lång han var och han sa att han var 1,74. nu är det ju så att JAG är 1,74 lång (för det står till och med i passet) och han var bra mycket kortare än mig. så jag bara skrattade åt honom! precis som att jag skulle tro att han var längre för at han sa det eller vadå :p men det där var ett klent exempel, de tar att gärna i mer än så när de ljuger dessa argentinarna.. om jag typ sitter och ljuger själv så skämtar de med mig och säger att jag redan hunnit bli som en argentinare ;) haha.

Har lagat en jättegod wok nu till mig, chefen och en arbetskompis.. vi turas nämligen om lite grann med matlådor så det är typ att vi lagar mat var tredje dag. det blev sö gött sö, de kommer älska mig på jobbet imorgon ;) hehe. ska börja på ett nytt gym imorghon också, som ligger lite närmare där jag bor. för nu har det ballat ut ordentligt tror jag! tränade bara EN GÅNG den här veckan, det är illa!!

Haha min rumskompis är så rolig.. hon våldtog typ en argentinare inatt, och nu kom han hit.. tog med choklad till oss två andra gjorde han också, sånt gillar jag :)

ååå vet ni det är kackerlackor över hela lägenheten! dom är i riset, pastan, havregrynen, oboyen, överallt! min rumskompis råkade äta en kackerlacka som var i hennes oboy imorse, synd att jag inte var hemma för jag hade nog dött av skratt! men det gör jag dagligen med de här tjejerna ändå.. dom är så roliga :)


lite kort från helgen.. as usual :) ska lägga in kort på lägenheten nån dag också!




Fin de semana - weekend - helg

Yessss nu är det helg igen! Älskar att få helg på torsdagar, det är så skönt när alla andra jobbar och pluggar på fredagar så det känns extra ledigt!

Igår var jag bjuden på en middag på en klubb, så jag tog med mina room mates och en ny svensk tjej som ska börja på jobbet dit. Var väldigt nice får jag lov att säga :) man fick lite plockmat och efterrätt så fick man betala bara för det man drack. Men jag jobbade ju idag så vi var bara där en liten sväng. träffade andra svenskar där som pluggar här i BA också.. måste kolla in den där klubben nån annan helg när man kan festa lite också!

 

Lite kort från igår :)

 

jag och mina room mates :)

 

 

colombia vs. sverige

 

 

vid bordet




Älskar att bo här.. har inte ens varit i närheten av att längta hem en enda gång ända sen jag kom och det är säkert!

Hoppas ni har det lika bra som jag ;)

pusssss

 


Lazy sunday

Ja, idag har det varit en riktig latdag.. skypade med pappa nån timme, men det krånglade med att han inte hörde mig och grejer in emellan. men det är väl internet i efterblivet-argentina som är som det är haha.

Idag har vi äntligen handlat hem massa MAAAAAT till lägenheten! kylskåpet har typ varit tomt fram tills idag. det enda vi har haft har varit mjölk och flingor/havregryn i stort sett :p imorse när vi kom hem från festandet fick jag lov att gå till kiosken mitt emot och köpa korv med bröd! för äta det MÅSTE jag göra efter en festkväll, det vet alla som känner mig ;) tills nästa helg ska vi köpa hem fryspizzor att ha i frysen så vi kan värma när vi kommer hem sådär på morgonkvisten ^^, yummie..

Idag åt vi tacos i alla fall, det var sjukt gott!

Jag och mina room mates innan vi gick ut igår :)


Nu är det sommar!

Haha, nej inte riktigt men.. nästan.. om man är svensk iaf. Allstå det är ju vinter i Argentina nu eftersom det är tvärtom vad det är i Sverige. och de senaste dagarna har det varit runt 20 grader, vadå vinter liksom? Det är ju som det är på sommaren i Sverige, om man har tur.. det normala för svensk sommar är ju typ 17 grader mulet och regn! Så idag satt vi ute och åt i kortärmat, kjol och allt! sommar! men colombianerna jag bor med bara skrattar åt mig när jag säger att det är lika varmt som på sommaren ;) deras sommar är ju typ 40 grader så..

Showen igår med jobbet var awesome!! lägger upp kort imorgon. men youtuba fuerza bruta så kan ni se lite. det var coooolt!  och ja, blöt blev man! de hade ju regn över allihop när det tog slut! :p

Var till en mexikansk restaurang och åt jättegoda tacos, guacamole.. och corona till det såklart ;)














Nu ska vi göra oss iordning för att gå ut :) Pusssss


Fuerza Bruta

Hooolaaa!

Ikväll är det utgång med jobbet :) Lite kulturellt blir det ikväll faktiskt, vi blev nämligen bjudna på en show som heter Fuerza Bruta som är jättepopulär här. Det är Buenos Aires, det är en känd show och sällskapet är bra, så med andra ord: det kommer bli grymt! :D Ska mötas upp innan och ta några glas också. Men man kommer tydligen bli blöt under showen så vet inte riktigt vad jag ska sätta på mig..





Igår hade jag en romantisk middag med en av tjejerna jag delar lägenhet med. Gjorde i ordning kött (såklart, vi är i världens bästa land vad gäller kött :D ), ris och sallad med rödvin, Gato Negro till. En flaska Gato Negro kostar typ 24 spänn här, så jävla billigt! Jag har absolut hamnat i rätt land, billigt och bra kött och vin! Vi hade det trevligt iaf jag och min rumskompis, sen drog jag ut på lite annat och det var att trevligt det med ;)

Såhär fint hade vi det iaf :)





Trivs jättebra med tjejerna jag bor med! Nu har vi haft en städerska här i eftermiddag så lägenheten är jättefräsch nu :) Här i sydamerika verkar de ha som vana att ta hem en städerska som städar iställer för att städa själva.. är inte riktigt van det, men hon tar ju bara 30 spänn i timmen och då blir det så fint sen så, så det är nice :)


Ska lägga upp lite kort på rummen och så nån dag, här får ni en bild på mig med rumskompisarna iaf.








Hoppas ni har det lika bra som jag ;) puss


Blixt och dunder

Jag ska säga en sak.. att åskan i Sydamerika är det värsta jag varit med om! Jag tyckte åskan i Spanien var kraftig som fan, men den är ju INGENTING mot åskan här! Låter som det ska bli jordbävning och jordens undergång och himlen ska gå sönder och jag vet inte vad.. åsksmällarna som var i Sverige nu under början av sommaren är ju tysta som en nål som faller i golvet om man jämför med detta.. Och jag gillar inte ens åska.. Hela stan blir ju upplyst när det kommer en blixt..

Jag ska i alla fall bege mig ut i detta åskväder, ska nämligen till mitt gamla hostal och säga hejdå till min vän Luiso som åker till sin hemstad och till Brasilien nu i några veckor.. Kommer sakna honom, han är typ en av de skönaste människorna jag träffat i mitt liv!




Vi har varit ute och sprungit idag också.. börjar bli ordning på detta nu, kommer alltid ur fas med träning och allt vad det är när man byter miljö. Men sen vräkte jag i mig empanadas med massa ost och bajs i när jag kom hem så så var det med det.. haha men dä ä GÖÖÖTTT!!


Jag får nog försöka komma iväg nu, annars får jag inte sova nåt inatt.. är inte så lätt här ändå. gött att det är "fredag" imorgon då så jag kan sova länge i tre dagar sen :)

Hej

BAF week :)

Hallå!
Förra veckan var det BAF week här ( = Buenos Aires fashion week) Och har man gaykompisar så är det ju en självklarhet att gå på det. haha.. Hade aldrig ens sett en ordentlig modevisning förut jag, och det här var ju.... coooolt! muy top ;) Och det roligaste var att vi gick in gratis, för de sa att jag skulle säga att jag var inbjuden till att se catwalken av Ona Saez, så jag det vid entrén, och är man blond och ler så går det så bra så ^^, haha. Och sen var det en jäääättelång kö till den catwalken, så fanns det en kortare kö för de som var inbjudna, men då var man tvugna att ha ett kort. Men så går vi och säger att någon tog våra kort när vi var på toaletten, och så fick vi ställa oss i den kön så vi kom in snabbare, hahahaa...















Modellerna var så smala att det inte ens var snyggt.. Men kläderna var coola. Kända inte till Ona Saez innan, men kan tänka mig att det inte är det billigaste märket så jag blir nog ingen stamkund där ändå.. (fram tills jag blir miljonär och tjänar hur mycket jag vill då)

Okej, ni känner säkert inte till.. (för det gjorde inte jag heller innan jag kom hit) Men en av de största modellfirmorna här är Dotto models, och han som äger det eller vad man säger är med mig på bilden här, det ni ;) Pancho Dotto heter han, lite kul för pancho betyder korv med bröd här.. alltså hotdog! haha.









Nu ska jag sova, buenas nocheeeeees

Blåsvääääder!

Det blåser som fan i Bs As nu.. inga buenos aires här inte! hahaa.. (buenos aires betyder "goda luftar/vindar" på spanska) Blåser ju så det skakar och smäller i balkongdörrarna och fönstrena som bara den här i lägenheten.. men jag tror inte argentina har orkaner iaf så det är nog lugnt :p

Nu har jag helg i alla fall! Torsdag = helg
Vet inte om jag ska gå ut men det märks.. klockan är bara nio på kvällen så det är ju fortfarande tidigt. här är det ju som i Spanien att man går ut runt två, i like it! så skönt att kunna sova en stund, vakna och göra sig i ordning runt tolvtiden sådär. fast sen kommer man ju hem vid sjutiden på morgonen.. men det är nice :)


ska dra mig vidare nu i alla fall..

Förresten.. lägenheten är full av kackerlackbäbisar eller vad det är för djur! speciellt köket :( hoppas dom kommer och löser det snart, för det var fan en sån där i mina havregryn här om dagen.. och det är INTE okej, inte ens för att vara sydamerika..


ciao

Målarfärg..

Lägenheten stinker målarfärg för min rumskompis har målat väggen i sitt rum.. haha..
är så trööööööttttt, men tror jag måste gå till gymmet ändå. har varit lite dåligt med det nu..

ska jag berätta en sak, att jag blev kysst av EN TJEJ i helgen! vi gick ut från ett ställe vi var på, och så satt det en tjej med en kille utanför där, så jag antog att de var ihop. och så frågade hon mig vad jag hette så jag sa Åsa och hon bara "åsa, gud vad fint.. åsa, kom hit..." så sträckte jag ner huvudet och skulle hälsa på henne eftersom man hälsar med en kindpuss här, och så pussar hon mig på munnen istället och föker hångla med mig!!! hahaha, sånt där händer bara om man umgås med gays alltså!


en bild från förra helgen :)


Färdigflyttat

Förlåt för dålig uppdatering! Men vi har hållt på och flyttat och grejer, så jag skyller på det ;)
Nu är vi i alla fall inflyttade i lägenheten, i alla fall jag och min ena rumskompis, den andra kommer nästa helg :)
Har köpt sängkläder, filtar, kuddar och så och idag ska vi köpa mer saker. Så jag sov här inatt i alla fall.

Var lite folk här igår också, det var nice :) skulle ha gått ut, men det blev inte så, orkade inte och så var det trevligt här hemma ändå. blir väl idag istället, för i torsdags var jag ju så trött så jag somnade på hostalet istället för att gå ut, så glömde jag väcka de jag skulle gå ut med! ååå det är så gött att ha nåt eget nu! internet, värme, el, vatten och allt ingår i hyran också, det är bra! vi har en hemtelefon om ni vill ha numret dit :) för min mobil vill jag inte att ni ringer till, ni ska bara veta vad dyrt det blir! (jaaaa, i argentina kostar det att ta emot utlandssamtal i mobilen, de är lite efter...)



Lite bilder på mig i min vackra stad :)















Här är jag med en störtskön brasiliansk tjej som var här förra veckan, tyvärr bara några dagar. Spanska och portugisiska är ju rätt lika men hon pratade inte spanska (och jag pratar ju inte portugisiska haha) så vi pratade en blandning av spanska, portugisiska och engelska med varandra, folk bara glodde på oss! Måste ha låtit skitskumt ;) fast jag tror nog de glodde för vi var så snygga också, haha!


Nu ska vi ut och äta frukost och så, handla saker till lägenheten. Tycker det är kul i början, hihi :) ska bli skönt att hänga upp alla kläder här också!

JAAAAAAA!!!

NU HAR VI LAGENHEEEEEEET, WOHOOOO!!! :D

inga mer skrynkliga och illaluktande klader i resvaskor, inge mer vantetid pa att fa duscha/ga pa toa, inga mer smutsiga och odiskade kok, inga mer tvang att halla stadat i rummet!

nu ar jag lycklig :D:D


plus att det gick valdigt bra pa jobbet idag! guess it was min skona hagforsdialekt som piggade upp folket! ;)

Svinkall sondag..

Alltsa det ar sa jaaaavla kallt idag! Blaser som fan!

Igar var vi ute.. bra nice stalle, alskade musiken! :) traffade en jattesooot kille som har bott har pa hostalet nagra dagar men idag akte han tillbaka till ecuador. och igar (las imorse haha) blev vi sura pa honom och en till for att nar vi skulle ga fran klubben stack de och letade efter taxi och kom inte tillbaka. vi stod ju dar i hoga klackar och det var iskallt och vi var trotta och allt. sa nar vi sags pa mcdonalds sen nar vi andra antligen hittat en ledig taxi (tro mig, det var nast intill omojligt!) var jag sur sa han drog darifran. men imorse kom han till hostalet med en ros och choklad till mig, och vi har typ kant varann nagra dagar.. fatta vad gullig? och sa akte han hem idag.. men han ska plugga har sen sa han kommer tillbaka i sommar.. alltsa vinter i sverige. och gissa vad han heter? hahaha..

har sovit nu pa eftermiddagen, for jag sov bara tva timmar inatt.. ar ju som i spanien, man kommer ju hem sju pa morgonen typ. haha. tror jag ska akam till puerto madero med nagra pa hostalet om de blir fardiga detta ar.. ar hungrig ocksa.. orka laga mat da.. neeeej jobbigt...

aja helgen har varit bra iaf :) har bestallt en vecka till pa hostalet sa jag slipper bo pa gatan nar vi letar lagenhet haha.. tjejerna jag ska dela med ar buena honda iaf :)


jag fryser.. inne i rummet jag sover ar det varmt i alla fall.. tack gudskelov..

RSS 2.0