Happy Halloween

Kan borja med att saga att min dator har pajat eller nat, den vill inte starta i alla fall. YES!
Annars har helgen varit bra men kort eftersom vi jobbade i fredags vilket jag inte langre ar van vid.
Men jag var natt och jamnt sa duktig pa jobbet under denna vecka ocksa sa att jag blev utbjuden pa middag, och den har gangen blev det sushi, sen lite biljard och fernet. drog sedan vidare till detta underbara Crobar (jo, det AR bra men kanske inte varje fredag i flera manader!). Men sen visade det sig att det visst var var tur att jag drog dit anda ;) plus att jag fick aka taxi gratis bara for chaufforen inte hade nan vaxel pa min 100-pesoslapp! de har aldrig vaxel i argentina vet ni..

sen var det halloween pa lordag och da var det utkladnad som gallde, och jag var en liten bunny jag :) tur att jag hade camila som ocksa hade en slampig utkladnad haha! vi drog till julia som hade en bra terrass och dar var alla utkladda och roliga. vi planerade att dra till nan klubb och vi skulle vara dar innan 2 isafall. klockan 4 drog vi fran julia optimister som vi ar och trodde vi skulle hitta nagat vid den tiden. terrazas slappte inter in nagra fler for det var for mycket folk, och crobar kunde vi visserligen ga till om vi ville betala 100 pesos intrade! glom och drom! sa det slutade med McDonalds, och mina kompisar kommer pa mig med att forsoka betala taxin med en falsk 20-pesossedel! hahaha, visste inte ens att den var falsk! men nu forsoker jag komma pa var jag kan ha fatt den ifran.. dessa argentinarna alltsa. plus att jag antagligen har glomt min mobil i nagon av alla dessa taxifarder vi gjorde. utan telefon och utan dator. kanns bra! sa happy halloween da!



kan inte vanda det har kortet. ska ga och ata nu. ciao



My sweet 20

Nu är jag vuxen jag! Känns mycket vuxnare att säga att jag är 20 än 19, men annars är det egentligen ingen skillnad. Systembolaget ligger ju på andra sidan jordklotet så det kommer jag ju inte ha nån användning av förrän jag åkertill Sverige, och det har jag inte någon lust alls att göra ;) ni läste kanske i förra blogginlägget om att jag drömde mardrömmar om att åka tillbaka till Sverige. haha.

Så eftersom heeeeela, och då menar jag HELA Argentina (eller iaf Buenos Aires) är stängt idag pga att de skulle räkna allt folk, var vi ju lediga från jobbet idag. Perfekt, på födelsedagen där ;) Så igår efter jobbet gick vi och tog en afterworkare, lite daquiri och caipiriñas, och sen gick jag och två till och fick happy hour på öl. sen hade mina underbara rumskompisar bokat bord på en slags irish pub här, så dit skulle jag klockan 20.00 sa vi. Klockan 21.30 kom jag dit och då hade de förlorat bordet men det gjorde ingenting, för när jag kom dit var alla mina älskade vänner jag tycker mest om och väntade där på mig :) det var trångt och litet och alla tog ur våran jarra de cerveza, men jag hade det huuuur bra som helst! Klockan 00.00 fick jag tårtan och sen skulle allt även stänga vid den tiden, alltså typ ALLT! så vi kom på den geniala idén att åka hem till våran lägenhet och fortsätta festa där... jag ska säga att våran lägenhet redan är äcklig som den är, och tänk er dagen efter att halva Buenos Aires festat där? hahaha men det var riktigt jävla kul och galet. ska bespara er stackars läsare från detaljer för att inte skrämma upp er men jag kan säga att jag vaknade med raklödder över hela golvet och cigarettaska på nattbordet, och en vodkaflaska på balkongen. så min födelsedag firades ordentligt, det ska jag lova er ;)



nu ska vi gå och feta oss på den här buffén jag säkert nämnt förut i bloggen. hoppas den har öppnat bara. det ryktades om att allt skulle öppna klockan 20.00 igen, men här i Argentina vet man ju aldrig haha. men hoppas den är öppen nu verkligen, för vi har eggat upp varandra genom att prata om all mat som finns där! deliciosooooo!




här ser ni hur glad jag är över att vara 20 ;)







tack alla inblandade i min födelsedag i alla fall, och alla som skickat hälsningar! les quierooooo. ciao



haha förresten, argentinas ex president (mannen till den nuvarande presidenten) dog idag! haha, argentina kommer alltid minnas min 20-årsdag, den 27 oktober 2010! rätt åt den korrupta grisen förresten. synd att han inte kunde dö ihop med fru Kirchner också. hade varit perfekt, två flugor i en smäll! ;)

Mina sista dagar som tonåring

Livet i Buenos Aires flyter vidare och jag baaaara gillar det! Under helgen drömde jag till och med mardrömmar om att jag var i Sverige - jag hade åkt dit "över dagen" och så hade jag ingen biljett tillbaka till Argentina.. men sedan förstod jag att sånt inte händer i mitt underbara liv och att det bara var en mardröm, så jag kämpade upp mina ögon och såg min rumskompis Dani Ros ligga i sängen bredvid vilket gjorde mig säker på att jag fortfarande var i Argentina. jag kan lova er att lättnaden var stor!


Nu ska vi vara lediga på onsdag, bara för att jag fyller år och alla tycker det är en dag värd att fira istället för att jobba! haha nej då, men anledningen till att vi MÅSTE (!) vara lediga på onsdag är att ingen argentinare får jobba för dessa snillena har fått för sig att man ska RÄKNA ALLA SOM BOR I LANDET på det effektiva sättet att gå runt och räkna alla personer i alla hem! fattar ni att det bor en 40 miljoner i Argentina och hur ska man räkna dom på en dag? ibland förstår jag inte hur de tänker dessa argentinarna, men denna geniala idé gör i alla fall att jag kan fira min födelsedag mitt i veckan. dock ska vi jobba på fredag istället som kompensation, normalt är vi ju lediga varje fredag. men det är lika bra, så slipper man förlora pengar :)





och ett litet kort från uruguay kan ni få på mig.. bara så ni vet var jag livrädd att stå upp när vi tog det här kortet för jag trodde jag skulle ramla av muren för att den var för smal.





Uruguay

Förlåt, har inte uppdaterat på mer än en vecka... MEN nu ska jag skylla lie på vårat skitinternet som bröt hela dagen igår innan jag ens hade hunnit ladda upp en bild, så det är inte bara mitt oengagemang!

Har hänt lite i alla fall, såklart. förra helgen var nog en av de bästa tror jag! Skrev ju att vi kanske skulle till Uruguay, så jag Camila och Ola drog dit i fredags över dagen. Det ligger ju så nära så man tar bara båten över Rio de la Plata och det går på en timma. Så får man en sämpel ifrån Uruguay i passet också, ingen som vet att jag bara var där över dagen haha ;)

Det var mulet och kallt och Colonia (staden man kommer till där i Uruguay) var bland den fulaste och torraste jag sett i hela mitt liv, och till råga på allt detta var vi alla bakfulla - men vi hade en sjuuuukt rolig dag! Bara man är med rät folk kan man göra vad som helst till nåt kul :)
Hyrde små fula bilar som gick i typ 30 km/h eller nåt och åkte runt där, det var hur kul som helst haha! Åkte och kollade längs Rio de la Plata, var som en liten strand som gick längs staden.






jag och camila i vår nya ferarri. den ingår i hyran i våran för våran flashiga lägenhet








jag med vår snygga bilvi hyrde








camila och ola på uruguyanska playaaaan








vi gick upp i en fyr och kollade lite. förutom min vedervärdiga höjdskräck och den hårda vinden var det fint haha.








"utsikten" från fyren. vattnet är Rio de la Plata




Japp det var en dag i Uruguay!
Annars då... Blev sjuk under veckan bara sådär, men tack vare Johans rekommendationer om varm mjölk med färsk ingefära och honung blev jag frisk lika snabbt igen.. Borde äta nåt jävla kosttillskott för immunförsvaret när man bor utomlands, man blir ju jämt sjuk.
Men nu är det ny helg igen i alla fall, och jag är lika glad varje gång. Och igår blev jag bjuden på middag av jobbet igen eftersom jag varit så duktig under veckan :) efter det blev det som vanligt denna hederliga club 69 igen... igår var det ju 12-årsjubileum för den, så jag tänkte att det kunde väl vara lite extra det, men ack det var så smockfullt så man knappt tog sig nånstans.. Men transvestitshowarna där är alltid lika underhållande, haha.


Idag har jag vaxat mig för första gången, det är ju stört billigt här så rakhyveln kan slänga sig i väggen från och med nu.. på tiden, klantar mig ju alltid med rakhyveln så jag får massa ärr! det var skönt faktiskt, nu är jag så mjuk om benen så :) sen har jag varit ute med luiso och camila hela dagen.. försökt sola, ätit glass, gått runt i affärer, varit i en park full av katter (jag var in heaven, ÄLSKAR katter!), bråkat, skrattat, fjantat.. en vanlig dag alltså :)





jag och camila i parken med massa katter. argentinarna lämnar typ dit katter dom överger så är det massa katter där. och så kommer folk och ger dom mat, men det är ju frivilligt. ska joina deras grupp på facebook så jag kan gå och mata katterna med dom jag också :) så fina!



ska uppdatera bättre tills nästa gång, tappa inte hoppet! haha. ciao

Fröken Duktig

ja, det tycker jag vi kan kalla mig idag.. har städat min äckliga lägenhet.. usch vad äcklig den är. lite bättre nu i alla fall. städerskan har inte varit här på tre veckor eller nåt, men då får man väl ta tag i saken själv då!
min rumskompis: "men åsa, vad gör du? varför städar du?"
ja så är det när man bor med folk som är vana att ha en städerska hemma jämt.. haha. men ringer vi inte städerskan kommer inte lägenheten städa sig själv liksom? eller gör dom det här i sydamerika kanske?

annars sitter jag och äter en ljuvlig spaghetti och köttfärssås jag har gjort, för att snart gå och träna lite. sen ska jag bara invänta helgen :) har gratis"middag" (det är som lite smårätter, plockmat typ) varje onsdag på en klubb här, så luiso vill att vi ska dit sen.. men det börjar vid elva och jag vet att då kommer vi inte vara hemma förrän vid två, och jag är fan rätt trött nu. och ja, jag jobbar imorgon också.


vi kanske åker till uruguay nu i helgen, det är ju så nära. över dagen eller över för att stanna en natt isf.

i dont mind, you dont mind

Tjeeenare!

Nu har det varit dåligt med uppdatering igen.. Helgen har varit lika bra som den alltid är, kanske lite bättre till och med ;) men på lördagkväll, vet ni vad jag gjorde då? JAG GICK PÅ BIO. och var ute och åt! nej, det ska inte bli nån vana, men när jag kom hem på lördagkväll möttes jag av en rumskompis som bönade och bad mig om att vi skulle hitta på nåt lugnt pga hennes starka bakfylla. sen skulle vi ändå upp tidigt på söndag för att åka till tigre (lite utanför själva stadskärnan), så jaa jag accepterade hennes förslag och vi gick ut och åt, och sen gick vi och såg avatar 3d med ola och calle. men fy faan vad dryg! bion började vid 01.20 och slutade vid 04.20, tror jag somnade tre gånger eller nåt under filmen! haha, visst var det häftigt med 3d, men i tre timmar mitt i natten? och när man sett den förut..



i fredags var vi (jag och rumskompisen) till den japanska trädgården, måste ju vara lite kulturell iaf :) det finns ju massa berömda trädgårdar inne i stan här, så japanska är en av dom.













och i söndags drog vi till tigre då. det ligger som sagt lite utanför själva stadskärnan, men är fortfarande en region i buenos aires. det är så stört, det är värsta slummen vs. lyxvillor man åker förbi på vägen dit, och de är bara några kvarter om varandra! snacka om skarpa kontraster i detta land.. så i tigre tog vi en båttur på floden och låg och solade lite och så, nice dag :) när vi kom hem var vi och åt KÖTT såklart (jävligt gött också!) på en restaurang med jättegod salladsbuffé.



kort från tigre.














mmmmmmaaaat

idag har jag faktiskt tagit mig tid och gjort min älskade lever i tomatsås.. tycker det är så tråkigt att laga mat och speciellt när det bara är jag som ska äta, så brukar bara steka nåt köttigt och ha grönsaker eller nåt till, men shiiiiit vad värt det var att lägga ner några minuter extra och äta det här idag! är evigt tacksam mot min värdmamma jag hade i spanien som gav mig idén om den här rätten, i love it!

sitter och tittar på tom och jerry på spanska nu.. har sett katten gustaf också. kul med gamla hederliga barnprogram. haha.

gud, jag har ätit så mycket av mitt svenska godis att jag har fått ont i munnen av allt salt och surt.. det där kilot jag fick är väl slut redan imöra. vecken gris ja ää

har köpt lite kläder idag också, för igår när jag gick och "shoppade" efter jobbet kom jag ju på att jag hade plånboken hemma precis när jag skulle betala, smarten. men det är lite synd att kläderna här är ungefär samma prisklass som i sverige, kanske lite billigare men..  visst finns det väl trasor man kan köpa sig för nån billig slant, men det är väl inga intressanta plagg direkt.. saken är den att argentina har ju så sjukt hög inflation, den ligger väl långt över 10 % iaf. priserna höjs ju hela tiden.. och så är det så stört, det är liksom ingen balans i priserna - endel saker är löjligt billiga och sen kan det bara vara en random grej som t ex handdukar som är svindyrt! (nu vet jag inte om precis handdukar är svindyrt, men min var det iaf, haha)  aa nej men de har ingen vidare koll på sitt lands ekonomi dessa argentinarna..


heeeej!

lycka!

Jaa, får man svenskt godis ner till argentina är det fan lycka! kom en ny tjej till jobbet idag som hade med sig "peacemärken" ner till mig. ett kilo! argentinarna är ju inte riktigt några snillen när det gäller godis så det här satt utmärkt det ;)


TITTA!









min mobil vaknade plötsligt till liv här imorse också. det var också väldigt uppskattat.


BRÄND

Någon gång ska väl vara den första gången jag bränner mig i Argentina.. och den första gången blev igår! ni som känner mig vet väl alla hur jag är med användandet av solkräm.. men går man ut och lägger sig fyra timmar utan solkräm i Argentina mitt på dagen när solen är som starkast och utan att ens vända på sig har det väl ändå gått lite långt Åsa??? resultatet blev RÖTT. mitt ansikte gör ont.. ont.



så just nu ligger jag här i min säng med yoghurt full ansiktet och tycker synd om mig själv ändå, även om det var mitt fel... en arbetskamrat gav mig nämligen tipset att yoghurt skulle vara bra att ha i ansiktet om man hade bränt sig.. men det rann nyss ner lite i ögat på mig. ha aldrig yoghurt i ögat. det svider.

såhär snygg är jag!







och såhär såg jag ut igår när vi var och åt på buffén.. jag ser inte lika röd ut på bilden som jag var/är i verkligheten, och tur är väl det för annars får ni väl mardrömmar om mig där hemma. blir rädd varje gång jag ser mig i spegeln.

jag och julia igår iaf.







jenny och min rumskompis loooow





nej, nu ska jag tvätta bort denna yoghurten, börjar lukta lite.. sen ska jag sova..





jag kanske inte behöver säga att vädret här i Buenos Aires har vän till det varma igen, det förstår ni nog i och med min tragiska brännskada. det är gött i alla fall. men tydligen är den här värmen inte ens vår för argentinarna, och absolut inte i närheten av sommar. aaaa, det låter spännande! men köp mig en solkräm i alla fall vettja.


utvilad och pigg

äntligen har jag sovit ordentligt för första gången på 7 år eller nåt. sov till ungefär halv fem nu, och det behövdes! har sovit för lite hela veckan..

igår var jag i alla fall och köpte kläder med luiso, han är som jay alexander i top model eller nåt när han väljer kläder åt mig haha :) men det blev bra iaf.. letade efter mobiltelefoner också.. den billigaste vi hittade kostade 70 pesos, dvs ca 140 svenska.. men det är ju stöldgods som folk som har snott från nån tackars turist eller så har lämnat in, dom är ju använda och utslitna haha! men frågan är om det är värt att ha en bra mobil här i buenos aires, nääääej jag tror inte det..
mp3 ligger på 100 - 150 pesos om man nöjer sig med 2 gb, så det är ju inte så farligt det heller..

kommer sakna luiso nu, han ska till karabien inatt den jäveln! i en vecka.. haha vi hade så kul imorse när vi skulle hem från klubben, det var riktigt galet, mer än så får ni inte veta ;) sen gick vi och köpte massa bakelser och mosade i oss, det var ju slut på hotdogsen mitt emot!


nu tycker jag det ska ta och bli lite varmare i buenos aires också, det växlar ju som bara den här nu.. men som det verkar så är det alltid så innan den stora värmeexplosionen kommer i november där.. åååå jag längtar! :) synd bara att vattnet är så dyngigt här att det inte går att bada.. men vilken tur att våran vän ola (nu nämns du i bloggen också) har flyttat till lägenhet med pool så man kan snika där sen då! fast det finns ju fina stränder om man åker iväg en sväng..

och nu är vattnet på toaletten fixat så det går att spola, tur är väl det.. däremot funkar inte värmen i lägenheten, så det har varit lite kallt nu när det varit lite kallare ute den här veckan.. men det är fortfarande inget emot hur mycket jag frös inne i husen i spanien.. för det tar fanimej priset, ryser bara jag tänker på det!



jag och luiso på modeveckan



RSS 2.0