Lluvia lluvia lluvia!

Fan vad det regnar då! inte ens okej.. och det var inga dåliga åsksmällar inatt heller!

Haha det här hostalet är att bra konstigt ibland.. imorse vaknade jag av att en av mina rumskompisar (hon är typ över 40 tror jag) satt och grät, och en annan tröstade henne med att gud skulle hjälpa henne. ojoj :p

igår var vi ute med chefen iaf. var trevligt, god mat :) det var ett band som spelade på restaurangen också. lite speciell musik, vet inte hur jag ska förklara den :p men det var coolt, fast lite segt när de spelade i två timmar kanske..

JAG VILL HA EN LÄGENHET NUUUUUUUUU! vill inte ha alla kläder i resväskan längre, det är kaos och skrynkligt och luktar och tar tid att hitta saker och aaaaaaa!



här är lite kort från puerto madero, där rio de la plata går. är jääättefint där!











hinner inte skriva mer.. ska äta peruanskt nu :)

ciao

Jag lever

Satt och vantade pa att duschen/toaletten skulle bli ledig for nan var dar i 13 manader, nu kom hon ut, men jag har redan borjat ata ett apple sa jag kan skicka ivag ett blogginlagg under tiden jag ater upp det, sa ni vet att jag lever!

Nu har jag jobbat en vecka iaf :) eller ja, en vecka = mandag - torsdag. fredagar ar vi lediga namligen! :) tror det har gatt bra iaf.. eller hoppas! ikvall ska chefen bjuda mig och en till pa restaurang for jag ar ny och sa.

annars haller vi pa och letar lagenhet for fullt, igar kollade vi pa en som jag hoppas vi far. ar val inte varldens snyggaste men jag ar ju inte i sverige nu sa jag behover val inte vara sa krasen! och nej, bara for den inte ar varldens snyggaste ar den ju inget loppbo heller :p hehe. vill ha lagenhet nu, aven om jag gillar hostalet ar det inte riktigt hemma.. vill hanga upp mina klader i garderob, slippa dela toaletten/badrummet med typ 15 andra.. och sa.. men jag trivs faktiskt har med, bara det inte ar for lange..

hoppas ni forstar vad jag skriver aven om jag itne kan ha dom tre sista bokstaverna i alfabetet.. sitter inte vid min dator nu, sa det ar darfor..

jaa, helgen kan nog bli intressant ocksa :) ska lagga upp lite kort fran forra helgen nar jag ar inne pa min dator, sa ni far se lite :) nej nu maste jag duscha for jag fryser.. har varit pa gymmet och inte duschat an, svetten har torkat och frusit fast pa mig.. hahaha intressant! nej men jag skriver har under heglen ska ni se :)

puss dar hemma


Hahahaa

Folk är ju sjuka här! Hahahaaa!!


Recoleta

Nu sitter jag pa ett internetcafe i recoleta, omradet dar jag ska jobba. Har varit och lamnat lite papper pa jobbet, sa pa mandag far jag borja! :)
ska till gymmet efter att de pa jobbet har slutat vid fyra, sa jag vantar pa dom.. ska val ga och ata och sa. kanske kan ringa mormor nar jag anda sitter pa internetcafe? hon skulle nog bli glad.. och klockan ar ju inte atta an i sverige sa hon ar nog vaken..

har ett argentinskt nummer nu, sa ni kan val maila mig, skriva pa facebook eller nat om ni vill ha det. mitt svenska funkar inte har sa det ar ingen ide att skicka sms osv dit.

kanske skulle kolla om jag kan kopa mig ett converse nu nar jag har nagra timmar att sla ihjal.. de kostar typ 190 pesos har = 360 spann! det ar ju niiiiice! jag kommer ju va rik har nar jag tjanar pengar eftersom jag far svensk lon, fast i euro.. argentinska loner ar ju inte sa hoga precis.. och det ar ju sa billigt har! :D

pa hostalet haller dom pa och sager att dom ska ta med mig till sana som vill ha modeller hela tiden.. sa fascinerade av hur lang och blond jag ar.. haha det var en tjej som fragade vad gammal jag var och nar jag sa att jag var nitton sa bara "pero eres gigaaaaaaante" lite roligt :)
en som bor i mitt rum pa hostalet ar som en mamma, hon baddar alltid min sang, hanger upp mina klader och min handduk fint, ger mig mat, varnar mig for hur forsiktig jag maste vara i buenos aires osv.

nej nu ska jag nog teste och ringa mormor och sen..... ata! :D man blir ju inte sa matt pa kaffe och brod med manjar/marmelad, men det ar ju ratt gott :)

adiooos


Nu är det soooool!

Ja, igår gav sig regnet som hade hållt på ända sen jag kom, och gav vika för solen! Gött.. Men stört hur stor temperatursskillnad det blir! Det var typ 0 grader när detvar dåligt väder, och igår var det 15! Nu är det runt 12 idag, känns som en fin vårdag i april i Sverige typ. Och det här är Argentinas "vinter" som är så himla friiiiiiiiiiiio!

Är i full färd med att fixa mina papper nu, certificados de domicilio, antecedentes penales och allt vad det är. Så att jag får arbetstillstånd här. Efter att jag varit på magraciones nästa vecka får jag börja jobba, så förhoppningsvis nästa vecka då.
Och fram tills dess chillar jag bara :) igår var jag med några från hostalet till nåt ställe där det var ett band eller vad det var som spelade trummor, alltså musik med typ bara trummor! coolt var det iaf :) lät som värsta djungelmusiken, så där shakade vi loss då!

mm har ätit argentinskt kött i alla fall, gött var det! till frukost äter jag bara kaffe och vitt bröd (eller med små prickar som påstås vara "integral") med marmelad eller manjaaaaar/dulce de leche.. gud jag orkar inte laga mat på hostalet, äter chicken nuggets på mcdonalds. men ska skärpa mig ;) har faktiskt redan köpt gymkort och tränat lite iaf. hihi..

klockan tre idag ska jag till ministerio de justicia och derechos humanos och hämta antecedentes penales. hahaha igår när jag var där började han som tog fingeravtryck och så på mig att fråga massa saker om jag kom till argentina själv och så, om jag kände folk här, om min familj var kvar i sverige och bla bla bla. så när jag kom hem (till hostalet) hade hans kompis på jobbet lagt till mig på facebook och skickat ett meddelande om att hans jobbarkompis hade sagt att jag letade kompisar här! hahaa va faaan? och så frågade han om jag ville gå ut med honom så han kunde visa runt mig på stan och grejeroch kolla på stan med honom och grejer. haha fan vad störda de är! ofta de som jobbar där säger till sina kompisar att adda mig på facebook liksom!


så här ser mitt rum ut på hostalet då. den stökigaste sängen är min haha! när jag kom hit i lördags kväll och var trött efter resan och allt tänkte jag bara att jag tar och checkar ut och byter till ett lyxhotell istället, här tänker inte jag bo i två veckor! och så hade duschgrejen gått sönder så man får duscha i en smal, hård stråle! men det tog typ en dag att vänja mig och det är ju nice här ändå! alla är jättetrvliga och pratglada :) perfekt!
















och så är det en balkong på rummet, och utsikten ser ut såhär.. jävla mcdonalds som ska ligga precis över gatan då! haha.


nej nu ska jag borsta tänderna och sen gå ut och dra med mig en brasilianare från hostalet och ta lite kort! så ni får se lite mer :)


ciaaaao!

BUENOS AIRES

Det var ju inte helt lätt att komma hit då.. Planet från sthlm blev försenat med inte mindre än tretton timmar, så jag missade ju anslutningsflgyet till argentina. självklart ska ju sånt här hända när man flyger själv till andra sidan jordklotet för första gången.. Så vi får hotellrum vid arlanda tills planet går.. 04.30 på morgonen. sen när vi kommer till spanien får jag inget plan till argentina förrän ett dygn senare, så jag fick hotellrum i madrid också då! men hotellet var asnice, låg och stekte vid poolen hela dagen ;) middagsbuffén och frukostbuffén var inte heller så dum. och det var faktiskt härligt att få vara lite i mitt älskade spanien, det var precis så som jag lämnade det! :) lärde känna en jättetrevlig svensk tjej som skulle till ecuador också, och sen till buenos aires nån vecka hon också :)

på hotellet i madrid :)



men ja, tillslut kom jag väl iväg till argentina då, en och en halv dag för sent bara.. 11,5 h på planet, sov inte ett skit. och musiken där jag satt funkade inte. fick dela taxi till hostalet med ett jättegulligt argentiskt par som var med samma försening från sthlm som mig.
sen direkt jag kom till hostalet kom en från jobbet och hämtade mig, så gick vi och hans colombianska kompisar till ett annat hostal där det var fest och hälsade på chefen och så. så det blev inge sova efter flygresan inte.. fem imorse kom jag hem, då var hon tio på morgonen i sverige så jag ringde mami och sa att allt var bra :)

nu regnar det idag. och skit vad kaaaaaaallllllt det är! typ 0 grader.. men det är inte kallt inomhus som i spanien. i alla fall inte där jag har varit än :p

nu är klockan typ två här, så om en timme ska jag gå till han från jobbet och colombianarna han bor med och äta "frukost"

och buenos aires är så himla stoooooooooort! tror det är sydamerikas näst största stad, eller tredje största. stort som fan är det iaf. 13 miljoner tror jag. and i like it :D


nej jag måste spara batteri, för det är inte samma eluttag här så jag kan inte ladda datorn än. får köpa adaptrar imorgon.
hoppas allt är bra hemma! skriver när jag köpt mobilnummer, mitt svenska funkar inte i sydamerika.

besoooos

 

haha, in my ass att det är! en och en halv dag försenad till argentina :p


Countdown!

Då var jag framme på Arlanda då.. Gött jag sov på bussen hit då! (Hoppas ni fattar min ironi, sov högst 45 minuter...) 
Klockan är jämt efter 07.00 och mitt plan går klockan 14.55 - snacka om att jag strider mot mina vanor att alltid komma i sista minuten och istället är fööör överdrivet tidig! Så jag fördriver lite tid med att sitta vid datorerna här.. Kostar ju bara 30 kr/tim. Men det är klarblå himmel och varmt, så jag tänkte jag kunde gå ut och sola lite innan planet går också :) och äta ska jag ju såklart göra!
När jag tittar ut vet jag nästan inte varför jag lämnar det här.. svensk sommar när den är som bäst. Men svaret är lätt: BUENOS AIRES!!!!

All res- och väntetid är dock inte lika rolig... Nu ska jag vänta åtta timmar här på Arlanda, sen tar det fyra timmar till Spanien där jag ska mellanlanda, sen ska jag vänta fem timmar i Spanien, och därifrån tar flygresan till Argentina 13 TIMMAR. Aaaa måste köpa mer godis!! (Bra att jag ska mellanlanda i Spanien så jag kan köpa turrón.. och milka-choklad!)

Undrar hur kallt det är i Argentina? Tänk om det är som vintern i Spanien, eller kallare.. jag kommer frysa ihjäl! Men om några månader är det nog varmt igen och då ska jag reta er när det är regnig och grå höst hemma i Sverige! ;)

Kommer sakna er.. och blodpudding.. filmjölk. messmör. knäckebröd. kaviar. att springa i skogen. svenskt godis. ramlösa/loka. skogsbärscidrarna. jaaa, ni vet! och Karins kladdkaka!! Men jag hittar säkert mycket gott i Argentina också..

Gud vad mycket jag skriver.. Men vad ska jag göra annars då? Mitt plan går ju om typ fem dagar! Kanske kan gå och äta.. Är hungrig. Men jag har frukt med mig, som jag fick av mormor igår. Jag är ju jämt hungrig.. Har precis borstst tänderna, då är det inge gott med äpple. Tror jag ska köpa mig en grov, mörk, saftig, riktigt svensk baguette sen. Och så ska jag gå och kolla i alla affärer om dom har provsmakning på något. Ibland har dom ju provsmakning på rökt lax :)

Jaa ni kära vänner.. Jag försöker uppdatera så fort jag kan när jag kommit fram. Det ska ju vara trådlöst internet på hostalet. Men först ska jag nog soooooooova! Kommer väl sova fyra minuter sammanlagt på planet till Argentina sen. Eller så köper jag lite att dricka så somnar jag som en stock! ;) hahaha, skojade bara! Vet att mammas puls gick upp i 180 när jag skrev det där.. Nej, förlåt :p får väl kolla på alla filmer som går. Dom kanske har Köttbulleregnet igen! lluvia de albondigas.

Nej men nu känner jag att jag bara svamlar för jag är övertrött och har ingen att vara störd mot. Och jag vill inte direkt ringa folk halv åtta på morgonen.. Eller ska jag.......? ;) Haha, nej! Aa nu ger jag mig! Skriver när jag är i Argentina!

(beröm till den som lyckades ta sig igenom hela det här inlägget)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0